[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Priprema domaće zimnice donosi posebno zadovoljstvo, a među onima koje najčešće pripremamo svakako je zimnica od kisele paprike. Kako ju jednostavno pripremiti saznajte u nastavku.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
- Prokuhati ocat, ulje, šećer, sol i konzervans.
- U kipuću otopinu dodati očišćene paprike, koje ste prethodno na nekoliko mjesta izboli čačkalicom.
- Držati ih 1 do 2 minute, te izvaditi. Slagati u staklenke.
- Paprike preliti otopinom u kojoj su se kuhale, prekriti ih i ostaviti da odstoje.
- Nakon 24 sata doliti otopinu u staklenke i dobro zatvoriti.
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 3 kg paprika
- 2 l alkoholnog octa
- 1 dcl suncokretovog ulja
- 20 dag šećera
- 10 dag soli
- 1 konzervans