Priprema:
Biskvit
- Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i šećerom.
- Miksajući dodavati ulje i jedno po jedno jaje.
- Dodati naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Sve skupa miksati laganom brzinom miksera dok se sastojci ne sjedine.
- Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio uiti u pravokutni lim za pečenje, prethodno obložen papirom za pečenje.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 45 minuta. Postupak ponoviti sa drugom polovicom biskvita.
Krema
-
- Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa krem sirem.
- Dodati kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok od naranče i ribanu koricu naranče. Sve dobro izmiješati.
- Ohlađeni biskvit premazati sa 2/3 kreme. Poklopiti drugim biskvitom, premazati ostatkom kreme.
- Ukrasiti prema želji i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati.
Sastojci:
Biskvit
-
-
- 250g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 250 ml Zvijezda suncokretovog ulja
- 4 jaja
- 100 g oraha
- 500 g mrkve
-
Krema
-
-
- 250 g Zvijezda stolnog
- 500 g krem sira
- 400 g punomasnog kiselog vrhnja
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 220 g šećera u prahu
- 1 naranča
-