Torta od mrkve

Priprema:

Biskvit

  1. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i šećerom.
  2. Miksajući dodavati ulje i jedno po jedno jaje.
  3. Dodati naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Sve skupa miksati laganom brzinom miksera dok se sastojci ne sjedine.
  4. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Prvi dio uiti u pravokutni lim za pečenje, prethodno obložen papirom za pečenje.
  5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 45 minuta. Postupak ponoviti sa drugom polovicom biskvita.

Krema

    1. Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa krem sirem.
    2. Dodati kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok od naranče i ribanu koricu naranče. Sve dobro izmiješati.
    3. Ohlađeni biskvit premazati sa 2/3 kreme. Poklopiti drugim biskvitom, premazati ostatkom kreme.
    4. Ukrasiti prema želji i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati.

Sastojci:

Biskvit

Krema

      • 250 g Zvijezda stolnog
      • 500 g krem sira
      • 400 g punomasnog kiselog vrhnja
      • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
      • 220 g šećera u prahu
      • 1 naranča
Podijeli sa drugima:
Povezani članci