Priprema
Prije svega odreske nježno istučemo nazubljenom stranom bata za meso, začinimo solju i paprom, premažemo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dolje, stavimo pržiti na vruću tavu. Nakon 1-2 minute meso okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. Gotove odreske izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo još malo maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kapare, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu. Sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo solju i paprom i na laganoj vatri pirjamo 3-4 minute. Odreske složimo na tanjur, preko njih stavimo umak od rajčice i poslužimo.
Sastojci
- 800 g telećih odrezaka (debljine 4-5 mm)
- 400 g sjeckane rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica kapara
- 1 žlica sjeckanog peršina
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar