Spaghetti Bolognese

Priprema

Na maslinovom ulju zapržite jedan usitnjeni crveni luk. Kada poprimi boju, na ulje dodati mješavinu usitnjenih mrkve, celera i češnjaka. Pržite 5-7 minuta uz stalno miješanje. U istu posudu zatim dodajte mljeveno meso i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju. Mesu i povrću dodajte jedan Premium ketchup i začine po želji te kuhajte na laganoj vatri 45 minuta uz povremeno miješanje. Pri samom kraju pripreme bolognese umaka, na drugu vatru dodajte lonac s vodom i soli te vodu zagrijte do vrenja. Kada prokuha, u nju dodajte špagete i skuhajte ih prema uputi s pakiranja. Kada su špagete skuhane, procijedite ih i pomiješajte s bolognese umakom. Prema želji dodajte origano i parmezan ili neke druge začine koje preferirate. Dobar tek!

Sastojci

  • 500g mljevenog mesa
  • 1 usitnjeni crveni luk
  • 1 usitnjena mrkva
  • 1/2 usitnjenog celera
  • 1 usitnjeni češanj češnjaka
  • 1 Premium ketchup
  • 500 g špageta po izboru
  • 100g parmesan za dekoraciju
  • Maslinovo ulje
  • Sol/papar/začini po želji
Podijeli sa drugima:
Povezani članci