Priprema
Na maslinovom ulju zapržite jedan usitnjeni crveni luk. Kada poprimi boju, na ulje dodati mješavinu usitnjenih mrkve, celera i češnjaka. Pržite 5-7 minuta uz stalno miješanje. U istu posudu zatim dodajte mljeveno meso i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju. Mesu i povrću dodajte jedan Premium ketchup i začine po želji te kuhajte na laganoj vatri 45 minuta uz povremeno miješanje. Pri samom kraju pripreme bolognese umaka, na drugu vatru dodajte lonac s vodom i soli te vodu zagrijte do vrenja. Kada prokuha, u nju dodajte špagete i skuhajte ih prema uputi s pakiranja. Kada su špagete skuhane, procijedite ih i pomiješajte s bolognese umakom. Prema želji dodajte origano i parmezan ili neke druge začine koje preferirate. Dobar tek!
Sastojci
- 500g mljevenog mesa
- 1 usitnjeni crveni luk
- 1 usitnjena mrkva
- 1/2 usitnjenog celera
- 1 usitnjeni češanj češnjaka
- 1 Premium ketchup
- 500 g špageta po izboru
- 100g parmesan za dekoraciju
- Maslinovo ulje
- Sol/papar/začini po želji