Recept by Domaćica: Pečeni karfiol

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Jednostavan recept za pripremu karfiola donosi nam food bloggerica Domaćica – Sanja Mijac. Kako kaže: “Možete peći samo karfiol, a možete mu dodati raznoliko šareno povrće po želji, a odlično pašu mrkve, tikvice i paprike. Zapravo mu možete dodati što god imate doma, uzmite, pomiješajte, dobro zalijte maslinovim uljem i ispecite.”

Dobar tek!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Upute za pripremu:

Peceni-karfiol-4-web

  1. Povrće operite i nasjeckajte (karfiol nemojte stavljati u prevelikim komadima), stavite u jednu posudu, posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem i sve dobro promiješajte. Ukoliko želite možete dodati svježe začine poput majčine dušice.
  2. Povrće istresite u tepsiju, pritom možete koristiti masni papir za pečenje.
  3. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 30-40 minuta, odnosno dok povrće ne omekani.
  4. Poslužite uz umak po želji, odlično paše ovaj od senfa.

PRIPREMA UMAKA

  1. Sve sastojke promiješajte u posudici.

Sastojci:

Sastojci za umak od senfa:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci