[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Jednostavan recept za pripremu karfiola donosi nam food bloggerica Domaćica – Sanja Mijac. Kako kaže: “Možete peći samo karfiol, a možete mu dodati raznoliko šareno povrće po želji, a odlično pašu mrkve, tikvice i paprike. Zapravo mu možete dodati što god imate doma, uzmite, pomiješajte, dobro zalijte maslinovim uljem i ispecite.”
Dobar tek!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Upute za pripremu:
- Povrće operite i nasjeckajte (karfiol nemojte stavljati u prevelikim komadima), stavite u jednu posudu, posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem i sve dobro promiješajte. Ukoliko želite možete dodati svježe začine poput majčine dušice.
- Povrće istresite u tepsiju, pritom možete koristiti masni papir za pečenje.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 30-40 minuta, odnosno dok povrće ne omekani.
- Poslužite uz umak po želji, odlično paše ovaj od senfa.
PRIPREMA UMAKA
- Sve sastojke promiješajte u posudici.
Sastojci:
- 2 glavice karfiola
- 1 tikvica
- 1 paprika
- 3 mrkve
- sol i papar
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
po želji: ostalo povrće
Sastojci za umak od senfa:
- 2 žlice senfa
- 2 žlice meda
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar