[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]Poznata food blogerica Domaćica u suradnji sa Zvijezdom donosi recept za odlične domaće brze kiflice koje možete prilagođavati svome ukusu dodajući punjenje koje vam najviše odgovara. Dobar tek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
- Suhi kvasac razmutite u 2 dcl toplog mlijeka i malo šećera. Ostavite ga da se „digne“ na toplom.
- Zamijesite tijesto od 600 g glatkog brašna, 1 dcl Zvijezda suncokretovog ulja, 200 g kiselog vrhnja, 1 praška za pecivo, 1 žličice soli i uzdignutog kvasca.
- Na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte tijesto u krug. Narežite ga na trokutiće i zamotajte kiflice.
POSEBNO IZMUTITE:
- 1 jaje, 1 žlićicu Zvijezda alkoholnog octa, 1 žlićicu soli.
- Premažite kiflice i pospite sjemenkama po želji.
- Kiflice neka odmore na tepsiji dok vi zagrijete pećnicu na 180°C.
- Pecite 20-30 minuta.
O autorici:
Sanja Mijac poznata je hrvatska gastroblogerica te autorica bloga Domaćica, posvećenog domaćim receptima. Njene ukusne kreacije od sada možete pronaći i na Zvijezdinoj stranici gdje će s vama podijeliti jednostavne recepte koji uspjevaju baš svaki put!
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
Kiflice:
- 1 Suhi kvasac
- 2 dcl toplog mlijeka
- šećer
- 600 g glatkog brašna
- 1 dcl Zvijezda suncokretova ulja
- 200 g kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
Premaz:
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 1 žličica Zvijezda alkoholnog octa
- sjemenke