Priprema
Izrežite luk na 12 komadića. Naizmjenice nižite luk, šampinjone, rajčicu i tikvicu na 12 ražnjića. Posložite ražnjiće na pladanj (tanjur) i poškropite uljem i vinskim octom. Pripremite pire od graha tako da u veliki lonac stavite grah i pileći temeljac. Kad zavrije smanjite toplinu i pirjajte 10 minuta ili dok sva tekućina ne ispari. Stavite grah u mikser sa češnjakom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Izmiksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Pecite ražnjiće na visokoj temperaturi na grillu (ili roštilju), povremeno okrećite dok povrće nije u potpunosti ispečeno ili dok se ne pojave smeđe mrlje-približno 5 minuta. Poslužite ražnjiće uz bijeli pire od graha.
Sastojci za 4 osobe
- 1 luk
- 200 g šampinjona
- 250 g cherry rajčica
- 2 velike tikvice, narezane na kolutiće
- 2 žlice Zvijezda octa od bijelog vina
- 2 žlice Zvijezda suncokretovog ulja
Bijeli pire od graha
- 800 g bijelog graha iz konzerve, ispranog i procjeđenog
- 250 ml pilećeg temeljca
- 1 režanj češnjaka, narezan
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica Zvijezda maslinovog ulja