Ražnjići s gljivama, rajčicama i tikvicama

Ražnjići s gljivama, rajčicama i tikvicama

Priprema

Izrežite luk na 12 komadića. Naizmjenice nižite luk, šampinjone, rajčicu i tikvicu na 12 ražnjića. Posložite ražnjiće na pladanj (tanjur) i poškropite uljem i vinskim octom. Pripremite pire od graha tako da u veliki lonac stavite grah i pileći temeljac. Kad zavrije smanjite toplinu i pirjajte 10 minuta ili dok sva tekućina ne ispari. Stavite grah u mikser sa češnjakom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Izmiksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.   Pecite ražnjiće na visokoj temperaturi na grillu (ili roštilju), povremeno okrećite dok povrće nije u potpunosti ispečeno ili dok se ne pojave smeđe mrlje-približno 5 minuta. Poslužite ražnjiće uz bijeli pire od graha.

Sastojci za 4 osobe

  • 1 luk
  • 200 g šampinjona
  • 250 g cherry rajčica
  • 2 velike tikvice, narezane na kolutiće
  • 2 žlice Zvijezda octa od bijelog vina
  • 2 žlice Zvijezda suncokretovog ulja

Bijeli pire od graha

  • 800 g bijelog graha iz konzerve, ispranog i procjeđenog
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 1 režanj češnjaka, narezan
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica Zvijezda maslinovog ulja
Podijeli sa drugima:
Povezani članci