Priprema
Na ulju zapržite usitnjeni crveni luk dok ne poprimi zlatnu boju. U izdinstani luk dodajte usitnjene paprike uz lagano miješanje. Kada paprika omekša, na tavu dodajte prethodno usitnjen slanutak i sve zajedno zapržite. U smjesu dodajte Passatu i začine prema ukusu. Nakon 3 minute, u tavu dodajte prstohvat sira kako bi se smjesa povezala. Kada je smjesa gotova, na polovicu tortilje slažite sir, smjesu pa ponovno sir i preklopite po pola. Tortilju dodatno zagrijati na vatri do hrskavosti i poprimanja zlatno smeđe boje. Poslužite ju uz Passatu pomiješanu sa začinskim biljem ili umakom prema vlastitom izboru. Dobar tek!
Sastojci
- 1 usitnjeni crveni luk
- 1 usitnjena crvena paprika
- 1 usitnjena žuta paprika
- 250g prethodno skuhanog slanutka
- 4 žlice Passate
- 4 velike tortilje
- 150g ribanog sira
- Sol i papar prema ukusu