Quesadille sa slanutkom i passatom

Priprema

Na ulju zapržite usitnjeni crveni luk dok ne poprimi zlatnu boju. U izdinstani luk dodajte usitnjene paprike uz lagano miješanje. Kada paprika omekša, na tavu dodajte prethodno usitnjen slanutak i sve zajedno zapržite. U smjesu dodajte Passatu i začine prema ukusu. Nakon 3 minute, u tavu dodajte prstohvat sira kako bi se smjesa povezala. Kada je smjesa gotova, na polovicu tortilje slažite sir, smjesu pa ponovno sir i preklopite po pola. Tortilju dodatno zagrijati na vatri do hrskavosti i poprimanja zlatno smeđe boje. Poslužite ju uz Passatu pomiješanu sa začinskim biljem ili umakom prema vlastitom izboru. Dobar tek!

Sastojci

  • 1 usitnjeni crveni luk
  • 1 usitnjena crvena paprika
  • 1 usitnjena žuta paprika
  • 250g prethodno skuhanog slanutka
  • 4 žlice Passate
  • 4 velike tortilje
  • 150g ribanog sira
  • Sol i papar prema ukusu
Podijeli sa drugima:
Povezani članci