Pužići s cimetom

Upute za pripremu:

U 1/3 mlakog mlijeka sa malo šećera, rastopiti kvasac i  dodati žlicu brašna. Smjesu pustiti da se diže. Ostatak brašna, 60 g šećera, vanilin šećer i limunovu koricu promiješamo i u smjesu dodati dignuti kvasac. Pomoću ostatka mlijeka, žumanjaka i vrhnja zamijesiti tijesto i pustiti da se odmara oko 30 minuta, da se udvostruči obujam.

Ostatak šećera i Zvijezda Stolni pjenasto izmiješati i dodati cimet.

Odmoreno tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik debljine 2 do 3 cm. Tijesto premazati smjesom Zvijezda Stolnog i cimeta, smotati u roladu i rezati na ploške. Ploške zatim staviti na podmazan lim. Pustiti da se dižu oko 15 minuta, a zatim ih pečemo na 170 stupnjeva oko 30 minuta. Pečene pužiće premazati marmeladom od marelica.

Sastojci:

  • 180 ml mlijeka,
  • 150 g šećera,
  • 40 g kvasca,
  • 500 g glatkog brašna,
  • vanilin šećer
  • limunova korica,
  • 2 žumanjka,
  • 2 žlice vrhnja,
  • 120 g Zvijezda Stolnog,
  • cimet,
  • 100 g  marmelade od marelica
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci