Pržena piletina u kikiriki umaku

Priprema

U zdjeli pomiješajte jaja, brašno, sol i papar. Smjesa treba biti gusta, ali ipak lako razmaziva. Uvaljajte pileće trakice u smjesu tako da budu dobro obložene. Zagrijte Zvijezda ulje na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Ocijedite piletinu na papirnatom ručniku kako biste uklonili višak ulja. U drugoj posudi pomiješajte sojin umak, med, svježi sok od limuna, češnjak i đumbir. Dodajte kikiriki i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Dodajte prženu piletinu u posudu s umakom i promiješajte kako bi se piletina dobro obložila. Poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom, posipajte svježim peršinom ili nasjeckanim zelenim lukom. Uživajte u kuhanju uz novo Zvijezda suncokretovo ulje za prženje!

Sastojci

PRŽENA PILETINA:

  • 500 g pilećih fileta, narezanih na trakice
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice brašna
  • Sol i papar po ukusu
  • Zvijezda ulje za prženje

UMAK:

  • 1 šalica kikirikija, grubo sjeckanih
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice svježeg soka od limuna
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježeg đumbira, naribanog
Podijeli sa drugima:
Povezani članci