Prhka orehnjača

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

U malo mlijeka i šećera izraditi maslac. Povezati ga s brašnom i ostaviti dizati na toplome. Dignuti kvasac zamijesiti s brašnom, žumanjcima, ostatkom šećera, rastopljenim Zvijezda stolnim, vanilin šećerom i jogurtom te dodajući mlijeko zamijesiti čvrsto tijesto koje mora počivati na toplome da se digne. Za nadjev pomiješati orahe, šećer, rum i koricu limuna te preliti kipućim mlijekom. Dignuto tijesto podijeliti u dva dijela, razvaljati i puniti nadjevom. Svaki pažljivo zarolati, staviti u premazani kalup i peći oko 30 minuta na 160-180 stupnjeva.

Do 60 min

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci za tijesto:

  • 200 g glatkog brašna,
  • 30 g kvasca,
  • 3 žumanjka,
  • 100 g šećera,
  • 125 g Zvijezda stolnog,
  • 1 vanilin šećer,
  • 4 žlice jogurta,
  • 2 dl mlijeka

Nadjev:

  • 300 g oraha,
  • 150 g šećera,
  • malo ruma,
  • 1 limun,
  • 2,5 dl mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci