Pohane jabuke

Priprema

Operite i ogulite jabuke, izrežite ih na debele kriške te uklonite središnji dio sa sjemenkama. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer i cimet. U drugoj zdjeli razmutite jaja i dodajte mlijeko. U trećoj zdjeli stavite krušne mrvice. Umočite svaku krišku jabuke prvo u smjesu brašna, zatim u smjesu jaja i mlijeka, i na kraju obložite kriške krušnim mrvicama.Zagrijte Zvijezda ulje za prženje u dubokoj tavi. Kad je ulje dovoljno vruće, pažljivo stavite pohane kriške jabuka u tavu. Pržite dok ne postanu zlatno smeđe s obje strane. Izvadite pohane jabuke iz tave i stavite ih na papirnate ručnike da upiju višak ulja. Posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.

Sastojci

  • 4 jabuke srednje veličine
  • 1 šalica brašna
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • Zvijezda ulje za prženje
  • Šećer u prahu za posipanje
Podijeli sa drugima:
Povezani članci