Upute za pripremu:
U veću zdjelu stavimo brašno, prašak za pecivo i Zvijezda Stolni te sve pomiješamo. U smjesu dodamo vino i žumanjke te zamijesimo kako bi dobili prhko tijesto.
Napravljeno tijesto ostavimo u hladnjaku oko 60 minuta. Nakon što odstoji, tijesto razvaljamo te stavimo u prethodno namašćeni kalup. Pečemo oko 10 min na 160°C.
Izmiksajte jaja i šećer kako bi dobili pjenastu smjesu te dodajte koricu limuna i lješnjake.
Tijesto izvadite te na njega posložite breskve i sve zalijte s napravljenom smjesom. Nastavite peči oko 30 min na 170°C.
Sastojci:
- 100 g Zvijezda Stolnog
- 800 g glatkog brašna
- 70 g šećera u prahu
- 3 žutanjka
- 1 velika žlica bijelog vina
Za nadjev:
- 100 g šećera
- 120 g prženih ili mljevenih lješnjaka
- 1 limun
- 400 g breskvi