Priprema
Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Posolimo ih, popaprimo, posipamo mrvljenim sušenim bosiljkom, natrljamo protisnutim češnjakom i ostavimo da odstoje dvije tri minute. U tavi ugrijemo margarin i jednu žlicu maslinovog ulja, te na njima sa obije strane kratko popržimo filete (jednu minutu sa svake strane). Ovako pripremljeno meso rasporedimo po dnu vatrostalne posude za pečenje u pećnici, a na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim na luk dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, šećer, mrvljeni origano, ulijemo pileći temeljac, i kada zavri na laganoj vatri kuhamo minutu dvije. Dobiveni umak prelijemo preko pilećih fileta, ravnomjerno rasporedimo, dodamo crne masline, sve zajedno prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20 minuta. Nakon tog vremena sa vatrostalne posude skinemo alu foliju, na pileće filete stavimo po dvije tanko narezane kriške mozzarelle, sve zajedno vratimo u pećnicu i pečemo dalje dok se sir ne zapeče (po prilici 10-ak minuta). Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
Sastojci
- 4 pileća fileta
- 1 žličica mrvljenog sušenog bosiljka
- 2 režnja češnjaka
- 15 g Zvijezda margarin
- 2 glavice luka
- 400 g sjeckane rajčice
- 50 g koncentrata rajčice
- 15 g šećera
- 1 žličica sušenog origana
- 170 ml pilećeg temeljca
- 150 g mozzarelle
- 15-ak Zvijezda crnih maslina
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol