Onion rings sa sirom by Darko Kontin

Priprema:

Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina.

U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar.

Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom.

U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva.

Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju.

Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji.

Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.

Dobar tek!

Sastojci:

[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci