Muffini s jagodama

Postupak pripreme:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dok se pećnica grije, u jednoj posudi pomiješati suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo i šećer. Sve sjedinite i napravite prostora u sredini smjese. U smjesu dodajte jaje i aromu vanilije. Kratko miješajte i dodajte prvu polovicu mlijeka. Ponovno promiješajte i dodajte preostalo mlijeko. Kada se smjesa poveže, dodajte joj otopljen Stolni i miješajte dok ne dobijete glatku teksturu. Kada je smjesa gotova i bez grudica, dodajte joj prethodno usitnjeno sezonsko voće i lagano ga umiješajte kako bi ostalo jednakog oblika. Smjesu pažljivo prebacite u kalup i pecite oko 25 minuta. U slast!

Sastojci

(za 9 muffina):

  • 150 g brašna
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 8 g praška za pecivo
  • Pola žlice arome vanilije
  • 125 ml mlijeka
  • 25 g Zvijezda stolnog
  • 120 g sezonskog voća
Podijeli sa drugima:
Povezani članci