Mini pizze s povrćem

Vrijeme pripreme: 30 min

Priprema

  1. U zdjeli pomiješaj obje vrste brašna i sol. Dodaj suhi kvasac pa još jednom dobro promiješaj.
  2. Napravi udubinu u sredini tijesta pa u nju dodaj maslinovo ulje i vodu. Sve miješaj žlicom kako bi se sastojci povezali, a kada više ne možeš miješati žilicom kreni rukama mijesiti tijesto. Tijesto mijesi dugo i energično kako bi postalo glatko i podatno.
  3. Zamiješeno tijesto sada prebaci u čistu posudu, premaži ga s malo ulja i prekrij ga prozirnom folijom. Ostavi ga na toplom mjestu da se udvostruči, oko dva sata.
  4. Podignuto tijesto prebaci na radnu plohu, kratko ga premijesi pa ga podijeli na šest jednakih dijelova za male pizze.
  5. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva, a veliki lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
  6. Svaki dio tijesta razvaljaj valjkom u tanki disk ili mini pizze, pa ih prebaci na pripremljeni lim za pečenje.
  7. Premaži svaku pizzu žlicom ketchupa, posipaj ih origanom i ribanim sirom. Na kraju na svaku složi narezano povrće.
  8. Poškropi sve s malo maslinovog ulja i peci ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, 10 – 15 minuta, ili dok se lijepo ne zarumene.
  9. Pečene pizze izvadi iz pećnice i odmah posluži.

Sastojci za tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 150 g integralnog pirovog brašna
  • 8 g soli
  • 4 g suhog kvasca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 250 ml vode sobne temperature

Sastojci za nadjev:

  • 200 ml Zvijezda Ketchupa Kids 
  • 1 žličica origana
  • 100 g cheddar sira, naribanog
  • 200 g šarenih cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1 zelena paprika, narezana na trakice
  • 1 mala glavica ljubičastog luka, narezana na trakice
  • 100 g kukuruza
  • crne masline
  • malo maslinovog ulja
  • svježi bosiljak
Podijeli sa drugima:
Povezani članci