Meksička juha od rajčice

Priprema

Ako ste ljubitelji pikantnog okusa, ova juha će vam biti prava poslastica. Potječe iz Meksika, a bogatstvom okusa će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana. Nakon što ste stavili dinstati luk, dodajte Zvijezda pasiranu rajčicu i začine po želji (celer, papričicu) te kuhajte 10 minuta. Po potrebi dodajte papra i soli. Dodajte još prepečene kockice kruha. Za jaču aromu propirjajte feferon s nasjeckanim lukom i dodajte na narezanu zelenu papriku. Kiselo vrhnje dodajte prilikom posluživanja.

Sastojci

  • 1 l Zvijezda pasirane rajčice
  • 2 žlice Zvijezda ekstra
  • djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 glavica mladog luka
  • 1 grančica celerova lista
  • 1 zelena paprika
  • 1/2-1 feferona ili ljute papričice
  • malo soli i papra
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • prepečene kockice kruha
Podijeli sa drugima:
Povezani članci