Priprema
Zagrijte pileći temeljac u loncu i držite ga na laganoj vatri. U velikoj tavi, rastopite Zvijezda Kockicu Mediteran na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte arborio rižu u tavu i promiješajte da se obloži masnoćom. Dolijte bijelo vino i kuhajte dok se ne reducira. Postupno dodajte pileći temeljac, jednu šalicu po jednu, uz stalno miješanje, dok riža ne postane kremasta i al dente, otprilike 18-20 minuta. Kad je riža skoro kuhana, umiješajte sok i naribanu koricu limuna. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo, posipano svježim peršinom.
Sastojci
- 300 g arborio riže
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1/2 šalice bijelog vina
- 1 L pilećeg temeljca
- 1/2 Zvijezda Kockice Mediteran
- Sok i naribana korica 1 limuna
- Sol i papar po ukusu
- Svježe nasjeckani peršin za posluživanje