Mediteranski rižoto

Priprema

Zagrijte pileći temeljac u loncu i držite ga na laganoj vatri. U velikoj tavi, rastopite Zvijezda Kockicu Mediteran na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte arborio rižu u tavu i promiješajte da se obloži masnoćom. Dolijte bijelo vino i kuhajte dok se ne reducira. Postupno dodajte pileći temeljac, jednu šalicu po jednu, uz stalno miješanje, dok riža ne postane kremasta i al dente, otprilike 18-20 minuta. Kad je riža skoro kuhana, umiješajte sok i naribanu koricu limuna. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo, posipano svježim peršinom.

Sastojci

 

  • 300 g arborio riže
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1 L pilećeg temeljca
  • 1/2 Zvijezda Kockice Mediteran
  • Sok i naribana korica 1 limuna
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježe nasjeckani peršin za posluživanje
Podijeli sa drugima:
Povezani članci