Mediteranska gozba

Mediteranska gozba

Priprema

Operite i natrgajte zelenu salatu te odstranite čvrsti dio. Posložite na pladanj ili 4 zasebna tanjura. Skuhajte mahune u posoljenoj vodi približno 15 minuta i krumpir 20 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite i isperite u hladnoj vodi dok se ne ohladi, zatim izrežite mahune i krumpir na polovine sa oštrim nožem. Kuhajte jaja 10 minuta, ohladite ih i prerežite na četvrtine. Očistite papriku, narežite na tanke trakice i dodajte sitno narezani luk. Posložite mahune, krumpir, jaja, papriku i luk na salatu. Dodajte tunu, sir i rajčicu. Pospite maslinama i ukrastite bosiljkom. Vinaigrette od limuna napravite tako da stavite sve sastojke u jednu posudu i dobro izmješate. Pospite salatu sa 4 žličice vinaigrette-a od limuna, a ostatak možete iskoristi pri pojedinačnom posluživanju (ili po želji).

Sastojci

  • 1 manja glavica salate
  • 225 g mahuna
  • 225 g mladog krumpira
  • 4 jaja
  • 1 zelena paprika
  • 200 g tune iz konzerve
  • 50 g polumasnog sira edamera, izrezanog na male komadiće
  • 8 zrelih, ali tvrdih rajčica
  • 50 g Zvijezda crnih maslina, očišćenih

Za vinaigrette (začinska mješavina na bazi ulja i octa) od limuna:

Podijeli sa drugima:
Povezani članci