Upute za pripremu:
Kalup za torte, promjera 20 cm namastite sa Zvijezda stolnim. Kekse prelomite na manje komade. U većoj zdjeli istucite Zvijezda stolni sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu. Na pari rastopite 110 g tamne čokolade. Otopljenu čokoladu dodajte u smjesu Zvijezda stolnog i šećera. Nakon što se smjesa sjedini, dodajte jaje. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Kada se smjesa dovoljno poveže, dodajte kekse, lagano miješajući da se keksi ne razmrve. Gotovu smjesu ulijte u kalup te ostavite u hladnjaku najmanje dva i pol sata.
Kada se torta ohladi, naopako ju izvadite iz kalupa te prelijte glazurom otopljene čokolade. Ukrasite po želji.
Sastojci:
- 120 g Zvijezda stolnog
- 125 g šećera u prahu
- 110 g tamne čokolade,
- 1 jaje
- 200 grama keksa
Glazura:
- 240 g otopljene čokolade
Dekoracija:
- Po želji