Upute za pripremu:
Nakidajte čokoladu i stavite je zajedno sa mlijekom u zdjelu i zagrijte tako da se čokolada otopi. Ostavite da se ohladi. Odvojite žumanjke od bjeljanjaka. Umutite žumanjke sa šećerom da dobijete gustu i pjenastu smjesu. Dodajte Zvijezda stolni s maslacem sobne temperature komadić po komadić te dalje mutite sa mikserom. Umiješajte brašno u koje ste prosijali prašak za pecivo. Dodajte otopljenu čokoladu.
Čistim metlicama umutite bjeljanjke u čvrsti snijeg. Dodajte snijeg u smjesu i umiješajte ručno laganim. Izlijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za torte. Tortu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C oko 30 minuta.
Prema želji tortu ukrasite topljenom čokoladom, šećerom u prahu i sezonskim voćem.
Sastojci:
- 3 jaja
- 150g Zvijezda stolni s maslacem
- 100g šećera
- 200g tamne čokolade s najmanje 50% kakaa
- 1/2 prašak za pecivo
- 120ml mlijeka
- 3 žlice mekog brašna