Iznenađenje u bijelom

Priprema

Izmiksati Zvijezda stolni s maslacem i šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne postane glatka, a zatim u nju ručno umiješati ostale sastojke. Peći 20 – 25 minuta u namašćenom limu na 180 – 200 stupnjeva. Za glazuru ulupati bjelanca sa šećerom u prahu i limunovim sokom te preliti kolač. Prije posluživanja kolač ukrasiti svježim bobicama ribiza i borovim grančicama.

Sastojci

  • 25 dag Zvijezda stolni s maslacem
  • 10 dag šećera
  • 3 jaja
  • 25 dag krupno narezane čokolade
  • 25 dag krupno narezanih oraha
  • 25 dag glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

Glazura:

  • 2 bjelanca
  • 30 dag šećera u prahu
  • tri kapi soka od limuna
Podijeli sa drugima:
Povezani članci