Hladna salata s tjesteninom i ukusnim umakom

Jedan od onih recepata koji ne zahtijevaju nikakvo posebno kulinarsko umijeće. Dovoljno je samo spojiti okuse koje volimo u jednu...

Priprema

  1. Tjesteninu skuhaj i isperi hladnom vodom kako bi se odmah mogla koristiti za daljnju pripremu salate.
  2. Šunku i papriku nareži na kockice, a cheddar naribaj kao za pizzu.
  3. Sve namirnice pomiješaj u dubokoj posudi.
  4. Od majoneze, senfa, šećera i bijelog Aceto balsamica napravi dressing. Na početku dodaj manje octa pa postupno dodaj još dok ne dođeš do željene kiseline i teksture umaka.
  5. Salatu možeš odmah preliti dressingom i staviti na hlađenje u hladnjak, a dressing za salatu možeš poslužiti odvojeno kao umak i prepustiti svakome da sebi dozira količinu umaka u salati. Dobar tek!

Darko Kontin, Gastrolovac

Sastojci

  • 250 g nekuhane tjestenine Farfalle (mašnice)
  • 60 g kuhane šunke
  • 40 g Zvijezda graška
  • 80 g crvene paprike
  • 40 grama sira cheddar
  • 100 g Zvijezda majoneze
  • 15 g senfa
  • 35 g bijelog Aceto balsamica
  • 1 čajna žlica šećera
  • Sol, papar, začini po ukusu
Podijeli sa drugima:
Povezani članci