Corn Dog by Darko Kontin

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.

Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.

Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje, kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.

Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.

Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.

Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

corn-dog-02

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • Hrenovke 300 grama
  • Palenta 160 grama
  • Oštro brašno 150 grama
  • Mlijeko 250 ml
  • Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
  • Sol, papar po ukusu
  • Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
  • Zvijezda suncokretovo ulje 1l
  • Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci