Borići od lisnatog tijesta i Zvijezda ketchupa bez dodanog šećera

Priprema

  1. Lisnato tijesto razvaljajte i preko njega ravnomjerno premažite Zvijezda ketchupom bez dodanog šećera.
  2. Pospite začinima i posložite narezanu šunku, pa preklopite drugim lisnatim tijestom.
  3. Tijesto narežite na trake širine 3 cm i svaku oblikujte u oblik borića. Probodite štapićem po sredini i pritom ostavite malo razmaka između svakog sloja borića kako bi tijesto dobilo na volumenu prilikom pečenja. Na vrhu štapića ostavite malo mjesta za zvjezdicu.
  4. Boriće premažite premazom od umućenih jaja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta na 200 °C dok borići ne poprime zlatnu boju.
  5. Papriku narežite na veće komade i uz pomoć modlice izrežite oblik zvjezdice te ga nabodite na vrh štapića.

Sastojci

Podijeli sa drugima:
Povezani članci