[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Priprema:
- Brokulu operite i pomoću noža sitno narežite. Ako je potrebno, vrhove brokule dodatno usitnite rukama. Neka vrhovi brokule budu otprilike veliki od 1 do 2 centimetra.
- Šunku narežite na kockice, veličine 1-2 cm.
- Razvucite tijesto te po sredini stavite brokulu. Preko brokule dodajte kockice šunke i obilno posipajte naribanim cheddar sirom.
- Rubove tijesta premažite Zvijezda Delikates majonezom te pomoću noža zarežite trakice. Trakice neka idu skroz do sredine tijesta, tj. do nadjeva.
- Uklonite eventualni višak tijesta između početka trakice i početka nadjeva. Krajeve tijesta prevucite preko nadjeva te trakice naizmjenično prebacite s lijeva i s desna kako bi formirale pletenicu.
- Razmutite jedno jaje te njime premažite tijesto. Pospite sezamom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30-ak minuta ili do zlatno-žute boje. Kada je Stromboli pečen izvadite ga iz pećnice i po želji pospite naribanim parmezanom i sjeckanim peršinom. Neka Stromboli “odmori” 5-6 minuta prije rezanja. Poslužiti ga možete za doručak, ručak ili večeru, ili kao slani (i slasni) zalogaj između obroka. U slast!
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci:
- 1 paket tijesta za pizzu
- 1 manja glavica brokule
- 300 g kuhane šunke
- 100 g cheddar sira
- 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
- 1 jaje
- sjemenke sezama
Po želji:
- parmezan
- svježi peršin