Blagdanski stromboli sa šunkom, sirom i majonezom by Vedran Bošković

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Priprema:

  1. Brokulu operite i pomoću noža sitno narežite. Ako je potrebno, vrhove brokule dodatno usitnite rukama. Neka vrhovi brokule budu otprilike veliki od 1 do 2 centimetra.
  2. Šunku narežite na kockice, veličine 1-2 cm.
  3. Razvucite tijesto te po sredini stavite brokulu. Preko brokule dodajte kockice šunke i obilno posipajte naribanim cheddar sirom.
  4. Rubove tijesta premažite Zvijezda Delikates majonezom te pomoću noža zarežite trakice. Trakice neka idu skroz do sredine tijesta, tj. do nadjeva.
  5. Uklonite eventualni višak tijesta između početka trakice i početka nadjeva. Krajeve tijesta prevucite preko nadjeva te trakice naizmjenično prebacite s lijeva i s desna kako bi formirale pletenicu.
  6. Razmutite jedno jaje te njime premažite tijesto. Pospite sezamom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30-ak minuta ili do zlatno-žute boje. Kada je Stromboli pečen izvadite ga iz pećnice i po želji pospite naribanim parmezanom i sjeckanim peršinom. Neka Stromboli “odmori” 5-6 minuta prije rezanja. Poslužiti ga možete za doručak, ručak ili večeru, ili kao slani (i slasni) zalogaj između obroka. U slast!

uskrsnji-stromboli-v2

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 1 paket tijesta za pizzu
  • 1 manja glavica brokule
  • 300 g kuhane šunke
  • 100 g cheddar sira
  • 2 žlice Zvijezda Delikates majoneze
  • 1 jaje
  • sjemenke sezama

Po želji:

  • parmezan
  • svježi peršin
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci