Blagdanski kuglof

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Upute za pripremu:

Bjelanca istući u čvrsti snijeg i staviti u hladnjak. Zvijezda stolni sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i dodavati jedno po jedno jaje. Zatim dodati rum i naribanu koricu jednog limuna. Izmiksati da se smjese sjedine. Dodati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko te opet izmiksati (na najmanjoj brzini).

Pola smjese staviti u drugu posudu te dodati kakao u prahu i naribanu čokoladu. Ako je smjesa pregusta uvijek možete dodati malo mlijeka. Snijeg prepoloviti tako da ćete pola količine dodati u tamnu smjesu sa kakaom, a pola u svijetlu smjesu.

Kalup za kuglof premazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Žlicom naizmjence stavljati svijetlu i tamnu smjesu. U slijedećem redu samo zamijeniti redoslijed stavljanja smjesa i tako redom. Posljednji red poravnati žlicom.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva otprilike 50 minuta. Kuglof ohladiti te izvaditi iz kalupa. Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili otopljenom tamnom čokoladom ili  smjesom bjelanaca i šećera u prahu.

[/vc_column_text][/vc_column]

Sastojci:

  • 10 žumanca
  • 150g šećera u prahu
  • 150g Zvijezda stolni
  • 250g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 limun
  • 1 dl ruma (prema želji)
  • 2 velike žlice kakao u prahu
  • 2 rebra naribane čokolade za kuhanje
  • 10 velikih žlica mlijeka
[/vc_row]

Podijeli sa drugima:
Povezani članci