Priprema
Na pari rastopite 100 g bijele čokolade u jednoj posudi, a istovremeno na laganoj vatri rastopite i Zvijezda stolni. Kada su oba sastojka poprimila tekuću teksturu, u novu posudu dodajte mljeveni keks i prethodno otopljene sastojke te sve zajedno sjedinite u smjesu čvrste teksture. Smjesu ohladite u hladnjaku 30 minuta kako biste ju mogli oblikovati. Kada je dovoljno čvrsta za oblikovanje, razvaljajte ju na debljinu 1 centimetra i kalupima izrežite željene oblike. Praline vratite u hladnjak dok pripremate čokoladnu glazuru.
Za pripremu čokoladne glazure potrebno je na pari otopiti tamnu čokoladu i 30 g Zvijezda stolnog. Praline potom izvadite iz hladnjaka i umočite u vruću čokoladu te dekorirajte prema želji. Gotove praline ostavite 2 do 3 sata u hladnjaku, nakon čega slijedi uživanje u slatkim zalogajima s voljenom osobom! U slast!
Sastojci
- 200 g mljevenog keksa
- 130 g Zvijezda stolnog
- 100 g bijele čokolade
- 100 g tamne čokolade