Priprema:
Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina.
U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar.
Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom.
U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva.
Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju.
Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji.
Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.
Dobar tek!
Sastojci:
- 400 grama žutog luka
- 2 jaja
- 80 grama krušnih mrvica
- 50 grama glatkog brašna
- 40 grama sira ribanca
- 1 čajna žlica sušenog kopra
- 2 vrećice Zvijezda majoneze prženi luk
- 1 litra Zvijezda suncokretova ulja
- Sol i papar po želji