[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Upute za pripremu:
U malo mlijeka i šećera izraditi maslac. Povezati ga s brašnom i ostaviti dizati na toplome. Dignuti kvasac zamijesiti s brašnom, žumanjcima, ostatkom šećera, rastopljenim Zvijezda stolnim, vanilin šećerom i jogurtom te dodajući mlijeko zamijesiti čvrsto tijesto koje mora počivati na toplome da se digne. Za nadjev pomiješati orahe, šećer, rum i koricu limuna te preliti kipućim mlijekom. Dignuto tijesto podijeliti u dva dijela, razvaljati i puniti nadjevom. Svaki pažljivo zarolati, staviti u premazani kalup i peći oko 30 minuta na 160-180 stupnjeva.
Do 60 min
[/vc_column_text][/vc_column]
Sastojci za tijesto:
- 200 g glatkog brašna,
- 30 g kvasca,
- 3 žumanjka,
- 100 g šećera,
- 125 g Zvijezda stolnog,
- 1 vanilin šećer,
- 4 žlice jogurta,
- 2 dl mlijeka
Nadjev:
- 300 g oraha,
- 150 g šećera,
- malo ruma,
- 1 limun,
- 2,5 dl mlijeka